Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس تکتونیک سازمان زمین شناسی آذربایجان شرقی تاکید کرد: به طور کلی وقوع زلزله 5.9 ریشتری میانه و زلزله‌های روزهای گذشته در امتداد گسل تبریز را می‌توان به فعالیت سیستم گسلی تبریز مربوط دانست.

رامین الیاس‌زاده با رفتار شناسی زلزله میانه بیان کرد: زلزله میانه در محل تقاطع گسل مورب لغز چپ بر شالقون-یلیمسی و گسل راندگی جنوب بزقوش اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: گسل جنوب بزقوش، شاخه فرعی جدا شده از گسل تبریز است که در شکل گیری رشته کوه بزقوش نقش دارد. گسل شالغون-یلیمسی دارای روند شمال شرقی- جنوب غربی بوده و رشته کوه بزقوش را به صورت عرضی قطع می‌کند.

وی گفت: این گسل بعد از شکل گیری کوه بزقوش شکل گرفته و نسبت به گسل جنوب بزقوش، گسل ثانویه به حساب می‌آید، به این معنی که شکل گیری گسل شالقون- یلیمسی نتیجه فعالیت گسل جنوب بزقوش است.

کارشناس تکتونیک سازمان زمین شناسی استان در پاسخ به اینکه آیا پیش بینی‌ها در خصوص تخلیه انرژی گسل میانه و بی خطر بودن آن درست است؟، گفت: این موضوع تا حدودی می‌تواند درست باشد، اگر فقط گسل شالقون-یلیمسی در نظر گرفته شود، می‌توان گفت تا حدودی انرژی در این بخش تخلیه شده است، اما با در نظر گرفتن کل منطقه باید گفت که انرژی نه تنها تخلیه نشده، بلکه انرژی بیشتری در دیگر بخش‌ها و در امتداد سایر گسل‌ها در حال انباشته شدن است.

الیاس زاده اظهار کرد: گسل‌های بزرگی همچون گسل تبریز به صورت یک گسل واحد نیستند، بلکه از مجموعه‌ای از گسل‌ها تشکیل شده‌اند که در هر زمان، تنش در بخش‌های خاصی از آن  تمرکز پیدا می‌کند. به طور مثال در مورد زلزله 4.3 ریشتری 25 مرداد ماه سال جاری و زلزله 3.6 ریشتری 26 آذر ماه سال گذشته، تنش در محدوده مرکزی سیستم گسلی تبریز(گسل شمال تبریز) تمرکز داشت، در حالی که زلزله میانه مربوط به فعالیت قطعه جنوب شرقی سیستم گسل تبریز است.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که شواهد نشان می‌دهد تمرکز انرژی از سمت شمال غربی سیستم گسلی تبریز به سمت جنوب شرقی آن مهاجرت کرده است، بنابراین وقوع زلزله با بزرگای بالاتر از شش در محدوه شرقی و شمال شرقی میانه دور از انتظار نیست، اما به عقیده من این اتفاق حداقل تا شش ماه آینده رخ نمی‌دهد./ ایسنا

بیشتر بخوانید:

 وقوع ۴۰۰ پس‌لرزه در آذربایجان‌شرقی

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۷۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان

ایسنا/کرمان ساعت ۷:۵۳ دقیقه صبح امروز ۱۳ اردیبهشت ماه زلزله ۴.۷ ریشتری شهر بلوک فاریاب استان کرمان را لرزاند.

به گزارش ایسنا، این زمین لرزه در عمق ۹ کیلومتری زمین و فاصله هفت کیلومتری بلوک، ۲۹ کیلومتری فاریاب و ۳۰ کیلومتری شهرستان کهنوج در جنوب استان کرمان رخ داده است.

رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو تیم هلال احمر از فاریاب و یک تیم از پایگاه طُرج اسماعیلیه جیرفت به منطقه مرکز زلزله اعزام شده‌اند.

وی افزود: براساس گزارش تیم‌های ارزیابی، تاکنون مشکل خاصی گزارش نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله ۴.۲ ریشتری تیتکانلو در خراسان شمالی را لرزاند
  • زلزله ۴.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله ۴‌.۲ ریشتری «تیتکانلو» در شهرستان فاروج را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • کرمان باز هم لرزید | زلزله ۴.۷ ریشتری در فاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب کرمان را لرزاند
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان