Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس تکتونیک سازمان زمین شناسی تاکید کرد: گسل‌های نرمال نسبت به گسل‌های امتداد لغز و راندگی، انرژی کمتری آزاد می‌کنند؛ بنابراین زلزله‌های خیلی مخرب نمی‌تواند در امتداد گسل باسمنج اتفاق بیافتد.

رامین الیاس‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موقعیت گسل باسمنج بیان کرد: گسل باسمنج یکی از شاخه‌های گسل تبریز با روند شمال شرقی-جنوب غربی است که دارای حرکات مورب لغز نرمال بوده و احتمالاً در محل خم‌های کششی تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

  

وی اضافه کرد: محل تقاطع گسل اصلی با شاخه‌های آن معمولا مستعد وقوع زلزله بوده و زلزله 3.6 ریشتری 26 آذر ماه سال گذشته باسمنج با طول جغرافیایی 46.410 و عرض جغرافیایی 38.025 نیز در محل تقاطع گسل شمال تبریز با شاخه گسلی باسمنج اتفاق افتاده است. 

  

وی در پاسخ به اینکه آیا گسل باسمنج فعال‌تر شده است، گفت: با فعالیت گسل‌ها در طول زمان بر طول و ضخامت آن‌ها افزدوه می‌شود. گسل‌های بزرگی همچون گسل تبریز به صورت یک گسل واحد نیستند، بلکه از مجموعه‌ای از گسل‌ها تشکیل شده‌اند که در هر زمان بخش‌هایی از آن فعال شده و گسترش پیدا می‌کند. با  گذشت زمان، بخش‌های بکر سنگ شکسته و بر مجموعه گسلی افزوده شده و در نتیجه به طول و پهنای گسلی افزوده می‌شود. در مورد گسل باسمنج هم همین مسئله صادق و در حال حاضر تمرکز تنش در این بخش از گسل تبریز بیشتر بوده و از این رو مستعد شکست و ایجاد زلزله است. 

  

الیاس‌زاده بیان کرد: زلزله 25 مرداد ماه سال جاری که با بزرگای 4.3 و در موقعیت طول جغرافیایی 46.6 و  عرض جغرافیایی 37.97  در محل تقاطع گسل شمال تبریز با شاخه جدا شده به سمت شمال شرقی اتفاق افتاد؛ در حالیکه زلزله 26 آذر ماه سال گذشته باسمنج در محل تقاطع گسل تبریز با شاخه فرعی جدا شده به سمت جنوب غربی رخ داده بود. مرکز این دو زلزله حدود 17 کیلومتر از یکدیگر فاصله دارند؛ بنابراین می‌توان زلزله اخیر را بیشتر مربوط به گسل شمال تبریز دانست.

 وی با تایید این فرضیه که فعالیت گسل‌های اطراف تبریز بر فعال شدن گسل تبریز تاثیر دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع شایعه نیست، بلکه یک واقعیت علمی است. گسل‌هایی که حرکت آن‌ها تحت کنترل گسل دیگر باشد  در اصطلاح زمین شناسی تحت عنوان گسل‌های هم درد شناخته می‌شوند. به عنوان مثال زلزله 7.3 ریشتری دشت بیاض باعث فعال شدن گسل فردوس و ایجاد زلزله 6.4 ریشتری فردوس شد که در سال 1347 به فاصله یک روز از همدیگر اتفاق افتادند، در مورد گسل تبریز هم این موضوع می‌تواند صادق باشد و فعالیت گسل‌های اطراف، فعالیت آن را تحت تاثیر قرار دهد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۸۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احداث مترو رباط کریم در امتداد خط یک مترو

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا الهیاری، شهردار رباط کریم با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ایستگاه مترو بازارک رباط کریم، یکی از مهمترین مطالبات شهروندان شهرستان رباط کریم را احداث مترو عنوان کرد و افزود: بسیار خرسندیم که این خواسته به حق امروز محقق شد و انشاالله با بهره برداری از این ایستگاه که در امتداد خط یک مترو است ضمن افزایش دسترسی شهروندان، کاهش ترافیک را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه بسیاری از پروژه‌های شهری در راستای خدمت رسانی بیشتر به مردم در مرحله انجام است، احداث ایستگاه مترو را شاخص ترین پروژه شهرستان ذکر کرد و گفت: این طرح بعد از تملک اراضی و هماهنگی با شرکت مترو تهران و تأیید نقشه‌ها توسط شهرداری رباط کریم اجرایی می‌شود و با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از همشهریان عزیزمان در این شهرستان کارگر هستند، آغاز ساخت این پروژه در روز کارگر را هدیه مدیریت شهری شهرداری رباط کریم به این شهروندان می‌دانیم.

شهردار شهرستان رباط کریم با یادآوری اینکه مکان یابی این ایستگاه در زمان طراحی خط یک مترو تهران توسط شهرداری تهران تعیین شده تصریح کرد: اگرچه در سفر رئیس جمهور محترم به شهرستان رباط کریم مصوب شده بود که احداث توسط شهرداری تهران صورت پذیرد اما به دلایلی این امر محقق نشد و شهرداری رباط کریم بر اساس توافق و از طرفی نیاز مردم به اجرای این پروژه و وعده به شهروندان این مطالبه مردمی را امروز محقق کرد.

اللهیاری گفت: این سکو به طول ۱۴۵ متر و به عرض ۷ متر در هر دو طرف خط ریلی در زیربنای ۲۷۰۰ متری احداث و همچنین مسیر دسترسی به سکو، آسانسور، ایستگاه تاکسی و دوربرگردان مسیر ایستگاه توسط شهرداری رباط‌کریم پیگیری و اجرا خواهد شد و سایر اقدامات فنی و الکترونیکی نیز توسط شرکت مترو تهران صورت خواهد گرفت.

کد خبر 6094172

دیگر خبرها

  • آمادگی لازم برای مقابله با اثرات مخرب بارندگی را داریم
  • ◄ خط 4 متروی مشهد به شهرک مهرگان نمی رسد؟
  • اعلام نتیجه اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی و برگزاری حراج دوم در سال ۱۴۰۳
  • جابجایی خطوط انتقال آب شرب تبریز واقع در تقاطع باسمنج
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • درخواست تسهیلات طرح پذیرنده ملی هم آنلاین شد
  • قیمت روز ارز‌های مبادله‌ای
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • آغاز احداث مترو رباط کریم در امتداد خط یک مترو
  • اتفاق جدید در پرونده یحیی گل‌محمدی