Web Analytics Made Easy - Statcounter

هاشمی گفت: 54 هزار متر مکعب آب نه تنها بر گسل تبریز فشار وارد می‌‌کند بلکه در صورت ورود ‌آسیب به داغ‌‌گولی، مناطق حاشیه‌‌نشین را هم آب می‌‌برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛سید سیامک هاشمی در گفت‌‌وگو با آناج با انتقاد از احداث دریاچه مصنوعی در فراز کوه عون‌‌ابن‌‌علی، ابراز کرد: بدون اینکه به محاسبات علمی روی بیاورم می‌‌گوییم که این دریاچه با حجم 54 هزار متر مکعب بر روی گسل تبریز تاثیر می‌‌گذارد؛ صفحه‌‌های ما با یکدیگر پیوسته هستند و اگر چنانچه نیرویی بر یک ذره وارد شود آن ذره این نیرو را به ذرات دیگر انتقال می‌دهد و چون این ذرات این نیرو را تجزبه می‌کنند احتمال اینکه نیرو بعد از مدتی به ایستا برسد وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این دریاچه که با حجم 54 هزار متر مکعب درست کره‌‌اند هیچ‌‌گونه ذراتی وجود ندارد که نیروی آن را تجزیه کنند و احتمال فعال شدن گسل خیلی زیاد است چراکه این دریاچه درست روی گسل درست شده است.

استاد دانشگاه آزاد تبریز با بیان اینکه چند سال قبل بعد از مطالعات زیاد و اجرایی شدن سد شهید مدنی ما فریاد زدیم که آبگیری این سد بر گسل نیرو وارد می‌کند و آن‌ها هم آبگیری نکردند، اعلام کرد: حالا دوستان آمده‌‌اند درست بر روی گسل دریاچه زده‌‌‌اند!

وی افزود: بنده نمیدانم وقتی که این دریاچه برای مردم نه تفریحی ایجاد کرده و نه منظره‌‌ای دارد، چرا باید این همه برای ایجاد آن هزینه کنیم؟ در عین حال که بر روی گسل نیرو وارد می‌کنیم  در عین حل هم با کمبود آبی که داریم آب را آنجا جمع و تبخیر می‌‌نماییم تا به آسمان بفرستیم.

این فعال حوزه محیط زیست به انتقادات خود هنگام اجرای طرح عملیاتی این پروژه اشاره کرد و اذعان داشت: شاید بنده بصیرت ندارم و نمی‌‌دانم دلیل این همه هزینه برای این دریاچه چیست، زمانی که می‌‌خواستند این استخر را عملیاتی می‌‌کردند فریاد زدم و خواهش کردم با جان مردم حاشینه نشین بازی نکنید.

وی متذکر شد: متاسفانه بعصی از مسئولین تبریز احساس می‌‌کنند بیت المال ارث پدری آنهاست و هر جوری که دوست دارند و تشخیص می‌‌دهند بدون اینکه کارشناسی کنند، هزینه می‌‌نمایند و کسی هم حق انتقاد ندارد.

سید سیامک هاشمی با بیان اینکه سستی ژئوتکنیک زمین در اثر کم آبی و برداشت بیشتر آب‌‌های زیر زمینی و از دست رفتن آب به واسطه تبخیر باعث شده که خاک‌‌های سرزمین ما سست شوند، هشدار داد: سرزمین ما گسل‌‌های بزرگ و کوچک زیادی دارد، در نتیجه سست شدن خاک بر روی نیروهای درونی هم تاثیر گذاشته و باعث زلزله خواهد شد.

وی با انتقاد از مکان‌‌یابی ایجاد دریاچه مصنوعی، تاکید داشت: شک نکنید اکر خاک سرزمینی سست و ضعیف شود حتما آنجا زلزله خواهد آمد کما اینکه تمامی متخصصان و همکاران 
بنده علت این زلزله اخیر را ازدست رفتن آب‌‌های زیر زمینی عنوان کردند.

این استاد دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تصریح کرد: سخن ما با دوستان این است که شما زحمت کشیده و محیط زیست را تخریب کرده‌‌اید ولی دیگر آبگیری را ادامه ندهید، در این صورت هزینه پمپاژ و تبخیر در جیب مردم و بیت المال می‌‌ماند.

وی در پایان افزود: تبریز گسل دارد و ما بر روی مین حرکت می‌‌کنیم، اگر خطایی انجام دهیم این مین منفجر خواهد شد، تنها به این فکر کنید که 54 هزار متر مربع آب بر سر مناطق حاشیه‌‌نشین که در مجاورت اتوبان پاسداران قرار دارند آوار شود، می‌‌دانید چه فاجعه‌‌ای رخ می‌‌دهد؟

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی در مازندران

هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح زرد اعلام کرد: با شکل گیری جریانات شمالی همراه با عبور موج از بعدازظهر جمعه ۱۴ اردیبهشت تا صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت در ارتفاعات به ویژه در غرب استان رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید و کاهش تدریجی دما خواهیم داشت.

لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در تردد محور‌های کوهستانی، جاری شدن روان‌آب، افزایش حجم آب رودخانه‌ها، صاعقه و ریزش سنگ در مناطق کوهستانی از پیامد‌های این سامانه است.

توصیه می‌شود شهروندان عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها و عدم استقرار در مناطق مرتفع، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع و سایر اقدامات پیشگیرانه را مدنظر قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آمادگی نفت مناطق مرکزی برای راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز چشمه‌خوش و کارخانه ان‌جی‌ال ۳۱۰۰
  • هشدار هواشناسی برای مناطق کوهستانی مازندران
  • هشدار نارنجی در استان سمنان صادر شد/ وقوع تندباد در برخی مناطق
  • «وعده صادق» شکافی بزرگ بر پیکره اسرائیل وارد کرد
  • فراشبند همچنان صدر نشین ثبت بارش های بهاری
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • هشدار هواشناسی در مازندران
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • تاکید بر ساخت پارکینگ‌های حاشیه در منطقه ۱۶ تهران
  • دیدار ۴۰ معلم از خراسان جنوبی با رهبر انقلاب